En annan varld

Nu kan man ju faktiskt saga att jag har tva olika varldar. En som jag kommer att lamna inom lite mindre an tva manader och en som jag kommer att komma tillbaks till som jag varit borta fran i cirka 8 manader. Det ar en sjukt konstig kansla att tanka pa hur det kommer att bli nar jag kommer hem igen. Tank sa mycket som maste ha hant! Lite vet jag ju pa grund av kompisar och familj, men allt annat.. Jag vet ju liksom inte ens riktigt vem Anna Anka ar! Eller vem som vann idol! Och tank hur mycket mina kompisar maste ha att beratta.. Saker kommer antagligen inte riktigt vara demsamma nar jag kommer hem igen, men ser fram emot att ta igen allt jag missat. Det svara kommer att vara att fa er alla att forsta allt jag varit med om har borta! Jag menar, om man inte upplever det sjalv ar det ju faktiskt valdigt svart att satta sig in i nagot man inte har en aning om. Att vara utan familj, vanner, pojkvan ett ar.. nej, det ar nagot som fatt mig att vaxa i alla fall. Fatt mig att upptacka att jag faktiskt har klarat av ratt mycket nu; sjalv. Utan att ens tala spraket som forstasprak! Det ar ratt haftigt om man tanker pa det och om du funderar pa att bli utbytesstudent tycker jag definitivt att du ska ta chansen. Det ar nu eller aldrig!

 


Lite allt mojligt :)

Ibland har man bra dagar och ibland har man inte sa bra dagar. Idag har jag haft en kanondag och igar var en inte sa bra dag. Hadanefter hoppas jag pa bara bra dagar, ville bara dela det med er! Haha for nu ar det inte langt kvar tills hemfard och jag vill gora det basta av mina sista veckor har borta (om jag ens kan aka hem forresten, eftersom vulkanen pa Island fortsatter att spy ut aska sa att alla flygplatser ar nedstangda! Och forra gangen det handa som var nagon gang i slutet pa 1800-talet sa holl det pa i hela tva ar).

Nyss kom jag hem fran Becky. Vi har alltid lika roligt och hon ar en av alla amerikaner som jag tycker mest om! Det kommer att bli ledsamt att saga hejda till alla, men jag har ju gjort det forut.. nar familjen Oberg akte hem fran ett ar i Dominikanska Republiken. Nej, jag ska i alla fall halla kontakten och bjuda hem nagra amerikaner till Sverige! Som Justin till exempel, om allt fungerar som det ska kommer han och halsar pa redan i sommar :)

Tack for att ni laser min blogg, hoppas att allt ar kanon hemma i Sverige och att alla 91:or som jag skulle tagit studenten med nu har "the time of their lives" :)

Simple Swedish

Hahah innan jag skriver om vad som hander i min varld har i USA maste jag lanka detta:
http://www.youtube.com/watch?v=IpHniCEHY7I
och episod tva:
http://www.youtube.com/watch?v=S3Oq8VbHAdI

SIMPLE SWEDISH! Ja, det roliga var att det var nagra vanner i min spanskaklass som lankade mig dem (fast jag har sett dem forut, men det var ratt lange sedan) och de ar ju ratt roliga maste jag saga. Deras engelska dialekter ar ju for harliga ocksa!

Jo, sa igar hande det grejer! Jag var pa min forsta skolmusikal och den var faktiskt jattebra till min forvaning. Troligtvis eftersom jag inte hade nagra forvantningar pa den, men det visade sig att framfor allt tva tjejer var hur grymma som helst pa att sjunga. Sa om nagon av dem blir kand; "jag gick pa samma skola som henne!". Innan musikalen akte jag, Sam, Eve, Erin och Maggie och kakade pizza och efterat var vi med Sam lite langre. Bra start pa helgen! Nu idag sa ska jag och Eve vara med Kendall och Juli och sedan ha en sleep over med Sam. Pjuh, jag blev nyss klar med att stada hela huset (japp, fortfarande en gang i veckan, men jag har val "typ" vant mig) och snart kommer Kendall och hamtar upp oss. Pa sondag fortsatter jakten pa den perfekta balklanningen och jag, Eve och Mama Jo ska aka in till King of Prussia. Det ar min helg och hoppas ni far en lyckad helg ocksa :)

PSSA's

Den har veckan har gatt hur fort som helst! Anledningen stavas PSSA's, vilket ar som en standardiserad (om det nu ar ett ord pa svenska haha) form av prov for att se till sa att lararna lar eleverna vad dem ska. Detta galler bara for juniors, sa alla vi andra far komma in sent och darmed fa tre timmars sovmorgon, medan dem stackarna gor prov tre timmar! Jag klagar da inte. Det har varit mycket "make-up work" den har veckan eftersom vi missade en hel veckas skola nar vi var i Kanada, men det var det absolut vart det. Just nu ar det var och hur harligt vader som helst har borta, det ar bara tva manader kvar och jag ar allmant nojd och glad! Alla A's tredje terminen ocksa, manga harliga amerikaner runt omkring en och plus det dar skona vadret da. Nej, det kanns riktigt bra!

Nyss kom jag hem fran en langpromenad! Imorgon ska jag och nagra kompisar ga och kolla pa en musikal efter skolan, som eleverna pa skolan har gjort (high school musical nagon?) och efter det blir det troligtvis bio med en annan kompis. Det ar full rulle och I like it! Hoppas att ni har det lika bra hemma i Sverige :)

NIAGARA FALLEN!


Coooooolt tycker jag :)


Det var kallt som attsingen dock. Det snoade till och med ett tag!


USAs vattenfall :)


Sa nu har man varit dar tva ganger :) Eller, forsta gangen var jag typ 8 ar gammal och kommer inte ihag sa mycket, men den har gangen kommer jag allt att minnas ett bra tag framover!

Idag pratade jag med mamma och pappa forresten! Det var lika kul som vanligt att fa prata med dem och det ar nog den snabbaste halvtimmen pa manaden som flyger ivag nar vi far ringa hem. Saknar er svenskar!


Lite bilder :)


I Altoona (Mama Jos hemstad dar vi halsade pa hennes familj) efter en laaang biltur


Igar var vi till Hockey Hall of Fame och gissa hur manga svenska namn och ansikten man sag dar inne?!


Det var Tre Kronor overallt. Till och med en film om Sveriges framgang inom ishockey som visades. Den ni!


Och sa idag var vi till Casa Loma, ett slott som numera ar en turistattraktion! Det var jattehaftigt och massivt; framtida hus kanske? ;)


Och sa imorgon ska vi se the CN Tower (som ska synas i bakgrunden fast den inte gor det!)

Hittills har Kanada varit trevligt och Masha och Bane ar lika goa som vanligt :) Kontakter varlden over var det! Nu ska vi kaka, hors :)

KANADA

Efter en biltur pa cirka 13 timmar ar vi antligen framme hemma hos Masha och Bane! Yay :) Min rumpa gor ont efter allt sittande dock haha. Igar sov vi over i Mama Jos hemstad Altoona och halsade pa hennes familj dar uppe. Och nu ar vi i Kanada. Planen for idag ar att ga runt i nagra museum och kolla in Hockey Hall of Fame. Imorgon blir det att ga upp i the CN Tower (varldens nast hogsta byggnad!!!) och pa fredag blir det Niagara fallen. Mer an det vet jag inte vad vi ska hitta pa :) Nu ska vi kila och ut pa aventyr!

Glad Pask :)

Idag firas det pask hemma hos familjen Hemminger! Jag har bakat, stadat och nu vantar vi pa gasterna. Tydligen firar man pask lite annorlunda har borta, men det ar inte nagon jattestor skillnad. Inga smorgasbord (aven fast alla vet vad det ar) utan man kakar skinka med med ananas och lite andra grejer. Ska ta lite bilder pa maten senare! Snart ska vi ut och leta paskagg och fa lite presenter, och godis saklart!

Igar akte jag och Eve in till Philly och chillade igen. Haha, vi gor det lite da och da for det ar en trevlig stad! Malet var att hitta en balklanning, men tyarr ingen tur den har gangen heller. Jag har fatt en baldejt forresten! Jag fick lov att saga nej till nagra, men nu har jag bestamt vem jag ska ga med. Sa nu saknas bara klanning, skor, forberedelse och allt annat som ska till ;)

Imorgon aker vi till Kanada! Dar ska vi besoka Mama Jos pappa, Niagara fallen och Masha och Bane (fran i julas). Har redan packat och ar redo for en vecka utanfor USA. Slipper en veckas skola ocksa, vilket inte ar helt fel ;)

Har kommer lite bilder fran gardagen.

South Street (lagg marke till kladerna svennar, mouhaha)



Akta turister :)


OCH KOLLA VAD VI HITTADE :D Ville nastan kopa den bara for att, haha.
Ops, nu kom gasterna. Maste kila :) GLAD PASK PA ER!


RSS 2.0