Chill helg

I fredags akte jag alltsa over till Becky och sov over dar. Det var hur kul som helst och jag traffade manga nya goa manniskor och darmed fick nya vanner! Haha det ar inte helt fel att vara utbytesstudent, for det ar latt att skaffa vanner eftersom alla automatiskt blir intresserade av dig (eller tja, de flesta i alla fall) och det ar latt att skapa konversationer. I alla fall, fredagen blev jattelyckad och jag tror jag sov max 2 timmar. Haha sedan, tidigt pa lordag morgon, akte jag hem for att hoppa pa ett tag till Philly med Eve, sa vi spenderade dagen i Philadelphia. Jag kanner mig sa vuxen pa ett barnsligt satt, att bara aka in till Philadelphia for att shoppa och kaka -helt sjalv! Da kanner man sig lite sjalvstandig sadar ni vet ;) Hm det togs inga bilder den har gangen, men vi ska tillbaka dit pa fredag och sondag, sa da kommer det troligtvis dyka upp nagra har. I fredags var det aven mammas fodelsedag, sa ringde hem fran Beckys hus och pratade med kara familjen. Idag pratade vi ocksa, eftersom det ar ringa-hem-dag idag! Just ja, igar kom det ett paket fran Sebastian med choklad och ett brev! Jattegulligt, en liten alla hjartans dag present :) Tack sotnos!


Jo, sa helgen har varit fullspackad och idag kommer det over en hel del folk; vara Puerto Ricanska vanner Maribel och Abel och missionarerna fran MJs och Gs kyrka. Japp, kul kulturdel i dagens blogginlagg ar USA + Religion. Har borta gar nastan alla i kyrkan, fast inte min vardfamilj. Eller, nagon gang ibland kanske. For manga ungdomar ar kyrkan en stor umgangesgrej, men det som stor mig lite ar att aven fast nastan alla gar i kyrkan sa gor de skapligt uhm.. syndiga(?) saker anda, vilket kanns ratt dubbelmoraliskt. Jaja, det ar deras liv. Haha sa dar kom en liten kulturgrej som ni kanske inte visste! Nu ska jag kolla pa guldmatchen mellan Kanada och USA. Ta hand om er!



Natti natt :)

Haha oh vad jag missar nar jag ar har borta.. http://www.youtube.com/watch?v=2ab8eGx5Gq4 Eric Saade!

Idag hinner jag inte skriva sa mycket, men om jag inte uppdaterar pa ett tag ar det for att jag ar pa tjejkvall hemma hos Becky imorgon! Sen sa kanske jag och Eve drar till Philadelphia pa lordag, om vadret tillater. Det har borjat snoa igen, bla! Fast horde att det ar helt sjukt med sno i Sverige just nu? Hm, hall er varma dar hemma :) Jag skulle vilja halla mig varm med Sebastian, men det ar lite svart. Jag saknar honom sa in i nordens mycket! Ha det bra :)

Paket fran Sverige :D

Oh, paketet kom precis nar jag behovde det som allra mest. Tack familjen! Losgodis, Plopp, Marabou Apelsinkrokant, SOLO (<3), Estrella Dip och Knorr Aromat (haha jag vet, lite udda forfragningar). Mama Jo akte forbi IKEA har om dagen ocksa och kopte riktig svensk ost och saft! Det tackar jag for, plus att osthyveln som jag tog med mig fran Sverige har kommit till anvandning. Oh Sverige.. vad jag saknar mitt land :)


Bara for det tillagnar jag en bild. I miss my home<3


192 dagar

Ar det inte helt sjukt att det snart har gatt hela 200 dagar sedan vi stod dar pa Arlanda och kramades hejda? Det ar helt otroligt och jag har gatt igenom mycket under den har tiden. Jag har till exempel lart mig att vara med sjalvstandig, forbattrat engelskan, skaffat manga nya och harliga vanner som jag sent kommer att glomma, rest till platser som Washington DC, New York, Atlantic City, Baltimore, West Virginia, New Jersey m.m. och vad ska man saga.. lart kanna mig sjalv lite battre? Samtidigt har jag fatt uppleva saknad och frustration och haft nagra morka dagar ocksa, men det ar vart det i langden. Mitt matto just nu ar att “det blir vad man gor det till” och man mar helt enkelt mycket battre om man fokuserar pa det positiva i livet istallet for att haka upp sig pa smasaker som gor att man mar daligt. Det galler att kampa pa! Tack for att ni laser min blogg :)


Oh, melodifestivalen..

Ni som kanner mig vet att jag ar en riktig sucker for program som Idol, Let's Dance, Talang, Top Model, SYTYCD osv. Ett annat program som jag verkar vara ganska ensam om att folja som en slav ar Melodifestivalen! Det ar sa frustrerande att missa ett ar av denna svenska underhallning med alla deltavlingar, artister och daliga skamt och mellanakter! Haha, horde for ett tag sedan att ingen mindre an min bror och hans kompis akte och kollade lajv pa en av deltavlingarna. FUSKITTT! Jag vet, jag ar en akta nord. Ar det nagra bra latar med som kanske kan fa Sverige att i alla fall komma i topp 5 det har aret? Update me :)


Harlig fredag :)

Uj, uj, uj.. Nu har jag varit riktigt kass pa uppdatering! Ursakta mig nar jag sager att det inte funnits nagon dator i narheten :) Jo, igar sov jag och Eve over hos Kendall med ett helt gang skona manniskor! Det var jatteroligt och stamningen var pa topp. Skont att komma ut och gora nagot annat och traffa nya manniskor! Idag ar mest en slappdag och jag ska kila over till Jessica for att ha filmkvall och sova over dar, sjalv. Haha vanligtvis gor ju jag och Eve allt tillsammans, men ibland behover man lite egentid. Ni forstar nog vad jag menar :)

Idag hann jag med att sola lite solarium ocksa hemma hos Kendall (jag vet, vem sjutton har ett eget badhus solarium hemma?!) och har fatt lite fina linjer :D Man kanner sig alltid fraschare nar man inte ar helt blekis. Och pa tal om att sola, vi kanske ska aka till Bahamas over "spring break" (PEPPAR, PEPPAR TA I TRA) :D :D :D Fast da blir det att ta pengar fran egen ficka, men vi far se. Det skulle i alla fall vara hur kul som helst om vi kunde aka. Nej, nu ska jag stada huset igen. Vi hors!

Heja Sverige

Den har datorn gillar inte min blogg! Agh, varje gang jag skrivit ett langt inlagg sa dor antingen datorn eller sa uppdaterar den sidan, vilket gor att allt jag skrivit forsvinner gang pa gang! Lite frustrerane att skriva om allt igen, vilket precis hande, igen.

Jag orkar inte skriva om allt, sa det har far bli ett kort inlagg. Naval, vad duktiga svenskarna ar pa OS forresten! Hoppas bara att vi vinner i ishockey mot Finland, for om finnarna vinner kommer jag hora om det minst i en vecka fran sportgalningen som jag bor med. Uhg, sa snalla svenskar, vinn? :)

Back to school

Uh, idag var forsta dagen tillbaka till skolan efter vart lilla "lov" eller vad man kan kalla det. Nagra "snowdays" och en lang helg blev till ett ovantat litet lov! Pa ett satt ar det skont att vara tillbaka i skolan om man bortser fran allt plugg, for det finns sa manga vanner som finns dar for en och skiner upp dagen. Det betyder jattemycket verkligen. Oh just ja, idag ropade de upp mitt namn pa tv:n och.. jag kom just pa att jag inte forklarat den har processen som vi gar igenom varje morgon med skolnyheter! Okej, jag forklarar forst. Varje morgon klockan 7.25 borjar den amerikanska nationalsangen och alla elever maste sta upp och kolla pa en tv-skarm med den amerikanska flaggan pa som finns i alla klassrum. Efter detta maste de amerikanska barnen saga "The pledge of allegiance", halla handen pa hjartat och stirra pa den amerikanska flaggan. Det har gor inte jag eftersom USA inte ar mitt hemland, utan jag star bara upp. I alla fall, efter detta som upprepas varje dag (jag vet, det later lite som hjarntvattning haha) sa borjar skolnyheterna pa tv-skarmarna. Har berattar nagra elever om kommande event, nyheter och andra viktiga saker och idag var mitt namn uppropat infor hela skolan eftersom jag var en av de 8 elever som fick mojligheten till att ta den dar resan till Tyskland som jag skrev om tidigare (men som jag inte kunde aka pa eftersom jag inte har amerikanskt medborgarskap) :D Haha det roliga var bara att de sa mitt namn fel, sa fick ett antal sms under dagen dar det stod om hur de gjorde mitt namn till ILAJN istallet for Elin. Grr, amerikaner.. men det ar okej:)

Ingen rubrik

Glad alla hjartans dag.

Eves 18arsdag :)

Och sa kom dagen da min syster blev 18. Grattis, grattis och grattis! Jag tror att jag tar dagen och sista timmarna som barn (for Eves del alltsa) i bilder :)

 
Samantha och Eve dagen innan :D Annu mer harliga snobilder ;)


Haha okej jag ar redan 18, men det ar okej att vara barn ibland.


Alskade sno!


We're gonna get you!

Okej, det var bilderna fran igar :) Nu kommer bilderna fran idag och d.v.s. Eves fodelsedag (kolla inte pa datumen pa bilderna for Eves kamera ar installd pa finsk tid)!

Sister looove :) Jag lekte make-up artist idag och behandlade syster som en stjarna! Med frukost nastan pa sangen och allt :D


Vi far ju inte glomma "syster nummer 3" Jessica ocksa :)


Det blev middag pa Hibachi<3 Oh maten dar ar sa sjukt god! Nastan battre an Spicy Hot i Vasteras och ni som kanner mig forstar nu att den har restaurangen maste vara jakligt bra ;)


Presenter :) Klader, Gossip Girl, parfymer, hudvardsprylar etc. Min present var Gossip Girl och det var ratt kul for jag total lurade Eve sa att hon var 100% saker pa att hon skulle fa Victoria Secret prylar fran mig, men icke! Hon fick nagot battre :)


Det ar inte alla som far en tarta med en bild pa sig sjalv och sin "idol" pa :D Eve+Kimi! Haha tyvarr kan jag inte lagga upp en klarare bild pa tartan eftersom Formula1 stjarnan har ratt att stamma folk som lagger upp egentagna bilder pa honom pa natet. Sa haha jag hoppas att ni lasare forstar ;)

Nu ska vi kolla lite pa vinter OS (jag ska kolla bara for att Eve vill haha) sa vi hors imorgon!


...

Idag har jag verkligen ingen lust att skriva faktiskt.. Det jag tanker skriva idag ar att idag mina kanslor ar overallt, men att jag saknar er alla och just nu speciellt Sebastian och Elin. Det ar inte latt att bo pa andra sidan jordklotet som sin alskade. Ta hand om er och krama om er alskling lite extra, bara for att ni kan.

Snow day

Idag har det val varit lite battre och jag tog upp gardagens problem med Eve, sa nu kanns det.. battre. Idag har vi skottat en jakla massa sno, jag har byggt en igloo (haha, det ar okej att vara barn ibland!), bakat, chillat med Mama Jo och kollat pa en del filmer. Sjalvklart togs det en del bilder ocksa!


Min igloo hahahah


Lite sno har ju ingen dott av :)


Okej, kanske Eve.. haha<3


Vi hade var forsta sa kallade "snow day" da skolorna stanger ner! Detsamma blir det imorgon for det ska fortsatta snoa tills klockan ett pa natten. Det betyder en jakla massa sno haha!


Plus..


..att jag verkligen saknar den har sotnosen<3:/


Okej, mycket hemlangtan :(

Pa lordag ar det Eves fodelsedag. Hon blir hela 18 ar gammal. Precis som jag for inte allt for lange sedan. Nu den har och forra veckan har jag verkligen forsokt att se till att vi kan genomfora de planer och viljor som fodelsedagsbarnet har infor helgen, eftersom att jag vet hur viktig 18-arsdagen ar. Den var minst lika viktig for mig och jag kommer ihag att det var ratt jobbigt att inte kunna fira den stora dagen med de manniskor som man alskar. Inte ratt sa jobbigt forresten, det var skitjobbigt! Aven fast det var jobbigt sa forsokte jag anda att halla humoret uppe, for det fanns ju inget att gora at situationen precis och det gor ju aldrig saken battre att vara pa daligt humor. Tyvarr sa ar det inte sakert att vadret tillater oss att genomfora planerna till helgen nu, sa nu ar det extrajobbigt for syster. Tyvarr gar det har ut over mig och all min insats har liksom inte fatt nagon uppskattning, aven fast jag har fokuserat pa att gora hennes fodelsedag sa lyckad som mojligt. Nu kanns det bara skit. Jag gick igenom samma sak, men forsokte i alla fall halla humoret uppe for andras skull! Nu far jag bara skit kanns det som och fodelsedagsbarnet tar ut sin ilska och frustration pa den som finns narmast; samma person som gjort allt for att forsoka tillfredstalla henne.. ja, ni kan ju gissa vem. Sa, jag kanner mig just nu ouppskattad (om det ar ett ord), bortglomd (eftersom jag just nu ocksa har hemlangtan som bara sjutton fast jag forsoker att inte visa det) och ledsen. Harligt. Nu ar det kak.


Inget Tyskland anda!

Jaha. Idag kom min tyskalarare och berattade att det kravdes amerikanskt medborgarskap for att fa kunna aka pa resan till Tyskland i sommar. Hm, det var ju lite trakigt, for inte en chans att jag ska skaffa green card och bo har borta pa riktigt! Nej, efter det har aret kommer jag hem igen :)


Lite hemlangtan

Jag vet inte om det ar all denna sno som far mig att langta hem lite extra? Kanske, kanske inte, men saken ar den att jag idag tankt ratt sa mycket pa alla underbara personer hemma i Sverige. Min familj, min Sebastian, mina vanner och bara den dar kanslan att fa vara hemma (pa riktigt!). O andra sidan sa har jag traffat jattemanga manniskor har borta som jag sakert kommer att sakna och tanka pa nar jag ar hemma i Sverige igen! Fast, jag har ju gatt igenom det har forut nar familjen Oberg flyttade tillbaks till Sverige fran Dominikanska Republiken sa lite erfarenhet finns ju angaende amnet. Det ar helt otroligt att jag har bott i USA i hela 177 dagar nu. Helt otroligt.. Haha, en sak som just slog mig ar att nar jag kommer tillbaka till Sverige sa har de flesta av mina vanner tagit studenten och kanske kommit in pa nagon hogskola! Hur konstigt ar inte det pa en skala?:)

Och sa kom snon..

Den har gangen var det verkligen en snostorm som kom! Haha, over en natt kom det ca 75cm sno pa vissa stallen och det kom ungefar en halvmeter om inte mer pa varan tomt. Saaa, vad har jag och Eve gjort idag? LEKT OCH SKOTTAT SNO :D


Godmorgon :)


Bustime!


Misslyckad snoangel #1 haha!


Misslyckad snoangel # 2, vart ar Elin?


Skotta, skotta.. Det tog val en sisadar 2 timmar!


Bye from snowy America!


Tyskland? :)

Ah, jag som hade sa manga planer infor helgen! Forst och framst skulle det varit min sista skidresa med skidklubben och sedan hade jag planerat overnattning hos kompisar och en shoppingtur pa sondag, men.. Som jag berattat forut sa blir amerikaner galna sa fort det ska komma en sa kallad "snostorm" (kom och bo i Sverige sager jag bara) sa de staller in allting och vagrar kora ute pa vagarna. Alltsa blir jag och Eve fast har hemma hela helgen.. Lite besviken, men kanske att vi kan ga over till en kompis imorgon och aka lite pulka i alla fall! Haha, sa det jag och Eve har spenderat varan fredagkvall med ar Americas Funniest Home Videos (jag vet, men det kan vara ratt kul ibland) med en stor fet pase Doritos! Lite smasorgligt sadar, men det ar okej haha.

Och vet ni vad?! Min tyskalarare ville att jag skulle gora nagot prov som man behovde betala for forut (fast jag hade ingen lust att betala for att ta ett prov, men det slutade med att hon betalade det for mig for att hon sa garna ville att jag skulle ta det dar provet och jag hoppade in for en annan tjej) och igar fick jag tillbaka resultatet. Eh, 98% och darmed en potentiell resa till Tyskland den har sommaren som pris (jag visste inte ens att det var nagot pris!) for min prestation! Maste ta reda pa mer information, men det var jag och en kille som fick priset fran varan skola. Lite haftigt :)

Oj, vad manga parenteser det blev! Jaja, jag ar trott och nu ar det val anda snart laggdags. Haha, godnatt pa er allihopa!

Biosugen

Det finns ju sa manga filmer som jag vill se just nu! Har inte tid for att skriva blogg just nu, men kan lagga upp lite bilder pa de filmer som verkar sa himla bra :D


Sherlock Holmes

Dear John

When in Rome

Valentine's Day


Vitlok i ogat

Aj, jag fick nyss vitlok i ogat! Haha, jag och Eve lagade nyss spaghetti och pa nagot konstigt vis skvatte det upp en vitloksbit i mitt hogra oga. Hm, strange..

Jo, idag ar jag val ganska glad faktiskt! Anledning nummer ett ar for att det ska snoa inatt vilket antingen betyder ingen skola imorgon eller i alla fall en tva timmars forsening. Det senare alternativet betyder i sin tur att vi far sovmorgon :D Ga upp 07.30 istallet for 05.30! Anledning nummer tva ar for att jag nyss gick in och kollada pa vad for betyg jag fatt for min andra "marking period" och tydligen fick jag annu en gang alla A :D Sa jag ar kanske inte sa dum som jag och andra ibland tror att jag ar. Sweet!

Tack for att ni laser min blogg forresten! Det kanns skont att ha folk som foljer min resa har borta i snabbmatslandet :) So long!

Lingonsylt

Ja, min vardfamilj alskar lingonsylt! Haha och Daim, det far vi ju inte glomma. Glogg var ganska populart ocksa runt juletider, men sillen.. nej, den gillade dem inte alls. Ballerina och Singoallakakor och viktigaste av allt min kara och alskade Marabou Apelsinkrokant, ja dessa svenska godsaker har bara fatt tummar upp har borta av vanner och vardfamilj. Go Sweden! (Forutom sillen da.)


RSS 2.0