Sista dagen pa 2009

Egentligen skulle det firats riktigt rejalt idag med en riktig fest tillsammans med nagra kompisar. Men. Tyvarr sa sket allt sig, sa nu kommer vi att vara hemma med nagra som kommer over istallet. Hmm.. jag ar arligt ratt bitter, men kom igen, nar jag ar hemma i Sverige igen kan jag ju ga pa hur manga fester jag vill. Har borta har ju till och med ordet fest en annan innebord! Det har ar fest for amerikanerna:
1. Drick tills du spyr
2. Rok pa och bli hog
3. Smyg med det for foraldrarna
4. Akta dig for polisen

Haha, jag ar serios! Sa jag foredrar att ga pa fest i Sverige. Hmm, gott nytt ar pa er alla och hoppas att 2010 kommer bli ett superbra ar. 2009 var faktiskt ett sjukt bra ar for mig om man tanker efter. Det har hant sa mycket roligt och det har utbytesaret har verkligen gett mig mycket hittills! Alla nya vanner, alla upplevelser, highschool, spraket.. listan kan goras lang :) Nej, om du funderar pa att bli utbytesstudent -ta chansen. Gor det, for det ar nu eller aldrig.

Annu en gang, gott nytt ar pa er all! KRAM :)

Fullspackat jullov

Forlat for att jag har varit sa dalig pa uppdatering de senaste dagarna! Sjalvklart har jag ju en bra anledning till varfor jag inte kunnat blogga pa som vanligt, ingen lathet har inte. Jo, i lordags sa akte vi alla och bowlade och hade skoj med hela familjen, d.v.s. Mama Jo, Girard, Jessica, Jason (MJ's son), Traci (MJ's sons flickvan), Masha, Bane, Yuhe, Eve och jag. En stor kulturmix ar vad vi ar!

I sondags.. eller vanta nu, jag tappar bort dagarna! Eh, jullovet gor mig forvirrad. Haha, okej jag ar ratt saker pa att det var i sondags som vi akte till Atlantic City. Det var en upplevelse! Casinon, strander, Hard Rock Cafe och en massa bilder gjorde dagen lyckad :) Har ar nagra bilder:


December, nagon? :D

Oh denna kyla..

Haha, nejda, det var cirka 15 grader ute och det var jatteharligt! Kandes som var. I december.. hoho. Jo, i mandags akte vi AYUSA-elever (AYUSA star forresten for Academic Year in the United States of America) till New York! Sist jag var dar var jag typ 8 ar gammal, innan Twin Towers foll. Sa den har gangen var det lite roligare eftersom jag nu forstar inneborden av alla coola turistgrejer som man maste se och som vi sag! Tyvarr var det sjukt mycket koer, men nu har jag sett (fran skapligt avstand):
1. The Empire State Building (Det var haftigt, mer behovs inte saga.)
2. Frihetsgudinnan (Okej, det var ko till att kopa biljetter. Sedan ko till att hoppa pa farjan. Sedan ko till att ga i land. Sedan ko till att ga in i frihetsgudinnan. Vi ville inte koa.)
3. Bryant part (Ni vet den dar skridskoparken dar sota par i alla romantiska komedier aker skridskor och blir kara i varandra?)
4. The NY christmas tree (Ni vet den dar gigantiska julgranen som ocksa tycks dyka upp i diverse filmer?)
5. Times Square (Det var fett haftigt och det kandes som att jag var i en film, sa som sammanfattning kanns New York som en filmstad. Det ar min upplevelse i alla fall.)

Bevis pa att jag nu varit pa alla dessa coola platser!




Skapligt nice :D

Vi avslutade kvallen med att dela upp oss, sa jag och ett gang kompisar och Eve saklart drog till en restaurang mitt i Times Square. Gud vad vuxen jag kanner mig! Haha, nej nu ska jag ga och spela lite Wii. Enjoy the pictures! KRAM :)


Men jag ska bara..


..ladda upp lite bilder tankte jag! Har ar Yuhe och jag fran julbakningen. Haha, nu ska vi aka och bowla sa jag far lagga upp fler senare. Harlig timing, vi hors!


Merry Christmas

Det ar inte alla som far fira jul tva ganger i rad! Fast det far jaaag :) Gud vad mycket paket som har oppnats idag, bade fran Sverige och USA. Tack allihopa! Jag tror helt seriost att jag fatt mer an 30 presenter, det ar helt sjukt.. fast jag klagar ju absolut inte, haha. Jag har fatt massvis med saker fran Victoria Secret (som har blivit en favoritaffar), klader, smycken, parfymer, bocker, tidningar (SOLO fran familjen i Sverige, gud vad jag alskar den tidningen) och jag vet inte vad! Sa idag har jag bade oppnat en massa presenter och fatt ringa hem. Pratade med nastan hela slakten och sa fick jag prata en bra stund med Sebbe igar. Ahhhh, jag ar nojd!

Den har julen blev ju inte sa dum som jag kanske forvantade mig :) Snacka om att jag har tur alltsa.. Nar man tanker pa hur mycket som det finns att uppskatta i livet sa ar det valdigt, valdigt mycket. Tack for att ni finns dar allihopa :) KRAM!


GOD JUL!

Det ar allt jag vill saga idag, GOD JUL! :D

Dan fore dan..

..ar det har borta, men i Sverige ar det nu JULAFTON! SA GOD JUL ALLIHOPA :D

Idag har vi bakat hur mycket som helst! Kakor, bullar, fugde.. Fast tyvarr hande det en olycka; med mitt lillfinger :( Eve tappade kokande marshmellowsmet pa mitt finger som fastnade som klister pa det! Sa nu ar lillfingret en muterad bubbla, men det blir nog bra igen snart.. ehm, hoppas jag. Det ar ratt bra julstamning har forresten! Innan den har veckan har det inte kants som juletider alls. Det ar jattekonstigt att inte fira med familjen och ratt sorgligt, men jag tror nog att den har julen kommer att bli helt okej anda. En amerikansk jul helt enkelt! Nu ska vi spela lite Wii och kaka kakor, sa an en gang: MERRY CHRISTMAS!

Sista skoldagen 2009 :D

Det har ar en dag att firas, for idag ar det den allra sista skoldagen ar 2009 (for mig och Eve i alla fall)! Yaaay! Egentligen har vi skola imorgon ocksa, men det finns ingen anledning att komma sa vi aker nagonstans istallet. Idag var sista testet och inlamningsuppgiften, sa nu ar allt klart for i ar. Awesome..

Igar hade vi overraskningsfesten for Girard och det blev jattelyckat! Hehe, han hade ingen aning om vad som pagick. Vi planerade festen pa en av hans favoritrestauranger och hans familj och vanner var dar for att overraska honom. Det blev en hel del mat och sedan lite mer mat och sen.. annu mer mat :) Jag ska snart lagga upp lite bilder, men inte idag (for idag ska jag fira och chilla :D). I alla fall sa blev han rord och valdigt glad, vilket nu var tanken ocksa.

Just nu har vi Masha och hennes man Bane fran Serbien och Yuhe fran Japan boende har hemma. Jag tror att jullovet kommer att bli lite roligare an vantat med dem omkring oss! Skapligt skont med lite annat folk har for omvaxlingens skull. Sa vad ska vi hitta pa under lovet? Hmm.. vi SKULLE ha akt till New York med AYUSA och de andra utbytesstudenterna, men bara for att "en del av dem" betedde sig sa pass daligt forra gangen nar vi akte till Washington sa stallde dem in den har resan! Fan vad sura vi blev, for omradesrepresentanten sa till och med att jag och Eve var 2 av 5 som inte hade gjort nagonting.. schysst att vi maste lida for det, meeeen.. det ar livet.

Just ja! Jag lovade en halsning till mina kara amerikanska vanner har pa bloggen (jag vet, de forsoker lasa den..) sa: Sweden is by far the most awesome country you'll ever find and the US kind of sucks in comparision :) love you guys!

Huset fullt

Idag var det ringa hem dag! Fick prata med familjen och Sebastian och det var efterlangtat :) Jag saknar dem.. julen utan familjen, det kanns helkonstigt. Jo, nu har vi huset fullt forresten! Masha och Jonida, tva fore detta utbytesstudenter ar har just nu. Eller, Jonida akte nyss hem igen, men Masha och hennes man Bane ska bo har over jullovet (som borjar pa torsdag, d.v.s. julafton i Sverige). De ar jattesnalla och det ar skont att ha lite annat folk runt omkring sig ocksa! Just nu ar det faktiskt valdigt mycket sno ute, sa jag hoppas att det blir en sa kallad "snodag" imorgon da de stanger ner skolorna, for jag kanner verkligen inte for att ga tillbaka dit nu.

Ja just ja! Det blev ingen overraskningsfest for Girard eftersom det snoade sa pass mycket att de flesta inte kunde ta sig nagonstans. Festen ar flyttad till imorgon efter skolan istallet. Imorgon forresten, da ar det ju Pernillas fodelsedag :D Oj, men i Sverige ar det ju redan den 21a sa GRATTIS till henne! 

Nu ska jag ga och hjalpa till lite i koket. Ha det bra sa lange, KRAM :) 

Antligen fredag!

Ah, den har fredagen har verkligen varit efterlangtad. Tyvarr sa blev firandet av Juli installt eftersom att det skulle ha snoat "massvis" idag, men om jag kollar ut just nu sa ligger det ta mig sjutton ingen sno pa backen an. Haha, det ar sa roligt nar amerikanerna snackar om "sno i mangder", for da menar de ungefar en decimeter. Det beror ju sjalvklart pa vart i detta stora land man kommer ifran, men har i Philadelphia trakterna anser de att en dec sno ar katastrof; till och med sa allvarligt att de kan stanga skolorna for att nagon dare stamt busschaufforerna nar en olycka intraffat pa grund av daligt vagunderlag. Japp, i detta land stammer alla alla for de dummaste anledningarna..

Forresten, jag hittade en "familjebild" pa oss alla fran Hibachi (nya favoritrestaurangen) :D

Mama Jo, Girard, Eve, jag och Jessica.

Jag saknar dock den har familjen, som ar varldens basta:

Fran hawaii och den apcoola helikopterturen! Puss pa er :)


Peppra med plugg

Ahhh, nu far det vara nog! Igar hade jag sa mycket att gora att jag inte ens hann satta mig har framfor datorn och idag har jag 5 nya laxor och projekt som ska vara klara imorgon. Uh, snalla.. men i alla fall, igar var en jobbig dag, men det var ju ocksa So You Think You Can Dance final! Det var helt underbart och jag tycker att ratt vann. Mouhaha, ni svenskar far inte reda pa detta forran om.. nagon manad? Eller tva?

Nu maste jag satta igang att plugga igen, men ska beratta lite om vad som har hant och ska handa. I tisdags sa fyllde Girard ar, sa pa lordag ska vi fira honom med en overraskningsfest! Nagra gamla utbytesstudenter som bott har tidigare kommer att vara dar och de ska stanna i detta hus over jullovet. Det ska bli roligt att traffa dem! Imorgon ska jag och Eve sova over hos Juli och fira henne lite med nagra kompisar, sa det ser jag fram emot. Jag traffar fortfarande nya manniskor nastan varje dag i skolan och nu tror jag inte att det ar manga som inte vet om att det gar tva stycken utbytesstudenter pa Downingtown West :)

Fick ett paket fran familjen idag forresten! Jag antar att det ar julklappar, sa jag har latit bli att oppna det. Skapligt duktigt, eller hur? Hmm.. jag saknar verkligen min alskling just nu ocksa. Eller, jag saknar honom sjalvklart hela tiden, men tror att jag har kommit in i en period da saknaden ar lite extrastor. Det galler familjen och vannerna ocksa och troligtvis ar det for att det ar sa nara jul nu.. En vecka fran idag! Plus att idag har jag varit har i.. 124 dagar :) Vem haller rakningen liksom? Vi hors senare, stor kram!

Skrivbrist


Sa ni far se min nya mystroja istallet, fran H&M!


Good girl

Okej, alla som satter upp allt for hoga forvantningar pa er sjalva: sluta upp med det genast! Det ar typ jag i ett notskal, tyvarr. Vara bast och fa toppresultat i allt jag gor, aven som van, dotter, flickvan, elev, anstalld.. allt! Idag fick jag mitt forsta C (i engelska, sa det ar ju inte sa jakla konstigt egentligen) har borta och kande mig hur dalig som helst. Bade jag och Eve fick det, aven fast vi slitit som sma myror. Det var ett stort sa kallat "Research paper" som skulle vara skrivet i MLA-format, vilket ar speciellt for skolan vi gar pa. Eh, lite svart bara att komma som utbytesstudent och forvantas skriva i det formatet? Jo, men vi forsokte och.. det gick inte sa bra. Nar vi forsokte forklara for lararen att vi tyckte att han varit lite for hard (eftersom det ar val anda viktigare att fokusera pa innehallet?) sa blev han tokig och borjade skrika pa oss! Dalig dag? Jo, skapligt.. men nyss kom jag pa mig sjalv med att vad fan, MAN KAN INTE VARA BAST PA ALLT. Att det ska vara sa svart att fa in i huvudet bara! Sa ni som tanker som jag, chilla istallet och tank pa allt som ni faktiskt ar duktiga pa. Det behover inte ens vara nagot som har med skolan att gora, du kanske ar varldens basta van eller grym pa en sport? Tank pa det istallet och at en kaka och le at livet :)

Visste ni forresten att nar man ler utloser hjarnan endorfiner (d.v.s ma-bra-hormoner), sa man kan lura kroppen med att fejkle och ma lite battre? Inte illa! Nu ska jag.. ata en kaka. KRAM :)

Julklappar

Herre gud, idag har det varit religiosa manniskor har som har hjalpt till med att sla in alla julklappar! Haha, de ar missionarer som kommer hit lite da och da och kakar mat och sallskapar. Nu har jag packat klart alla julklappar som ska till Sverige och skrivit klart alla julkort som ska ut till slaktingar och familj plus hjalpt MJ med att sla in alla hundratals julklappar hon kopt under aret. Kanner mig lite duktig faktiskt :) Och ja, hon borjar kopa julklappar i januari for att hinna kopa till alla oss 20 tjejer plus sina egna barn och Girard. Det ar inte illa! Jag som kanner mig fattig efter.. tre familjer?


Nu ska jag kila. Vi hors snart igen, KRAM :)


Elin och Eve gor Philadelphia

Oj, vad dalig jag har varit med att uppdatera! For forsta gangen tror jag! Jag har helt enkelt inte haft tillgang till dator och haft mycket att gora och det ar ju inte helt fel? Jo, i onsdags kommer jag inte ihag vad som hande och i torsdags.. men gud vad daligt minne jag har! Igar i alla fall sa hade vi studiedag och da passade jag och Eve pa att ge oss ut i storstan! I cirka 5-10 minusgrader gick vi omkring och shoppade, kakade, tog bilder och sag historiska grejer i Philadelphia. Det har gjorde vi fran ca 8 pa morgonen till 5 pa eftermiddag/kvallen. Efter det sa halsade vi pa Jessica som just genomgatt ett sa kallat "gastric bypass" i torsdags pa sjukhuset. Nu ar hennes magsack ungefar lika stor som en valnot, sa hon kan aldrig ata lika mycket eller lika onyttigt igen vilket kommer leda till enorm viktminskning; vilket nu ar malet. Operationen ar livsfarlig, men allt gick bra sa det var skont!

Jo! Jag maste ju ladda upp lite bilder fran bade NBA-matchen och min och Eves dag i Philly. Har kommer NBA!


Som sagt, ca 20000 askadare och denna hoga siffra eftersom Allen Iverson gjorde comeback. Nu till Eve och Elin gor Philadelphia! :D


Hej, hej! Nu har vi precis anlant och det ar kallt som attans och klockan ar nagonstans runt 8.00.

Tva sma flickor i en valdigt stor stad! Eller.. flickor och flickor.


"Jude Law, snalla.. gift dig med mig! Jag skulle bli en perfekt fruga at dig.. oh, snart borjar jag dragla.."


Sa jag tva sma flickor i en stor, stor stad?

Tank vad man kan hitta i Philadelphia :D

Det var blasigt, iskallt och bada mina skor gick sonder av allt gaende, men kul var det ju anda!

Okej, inte SA kul..

He-he, i alla fall.. Tack for att ni ar sa underbara forresten! Det ma vara jobbigt ibland, men tank vad underbart det kommer att vara sen att komma hem till er alskade vanner, familj och pojkvan igen. Jag langtar jattemycket :) Nu ska jag stada hela huset. Vi hors! KRAM :)


NBA och sjuk

Alla basketfan.. vet ni vad jag gjorde igar? Jag var pa min forsta NBA match: 76ers vs. Nuggets! Det var skapligt skon stamning och denna match tog over 20000 pers eftersom att Allen Iverson ar tillbaka och har borjat spela for 76ers. Detta var verkligen en upplevelse och Eve tog en del bilder. Anledningen till varfor vi akte var for att Jessica overraskade oss och eftersom hon jobbar med att salja biljetter till stora sportsevent sa hon fick tre stycken gratisbiljetter. Inte illa!

Tyvarr kunde jag inte ringa och gratta min farmor igar, sa grattis i efterskott pa henne! Hon ar just nu pa vag till USA for att halsa pa min farbror och hans familj. Haha, det skulle inte vara helt fel om de tog en svang forbi har, men som ni kanske vet sa far ju inte slaktingar eller vanner halsa pa under aret.

Jo, idag var jag hemma fram skolan for att jag fatt en dryg forkylning.. Typiskt. Det ar sa jobbigt att vara sjuk och missa skolan, for det ar inte kul att ta igen allt sen. Jaja, det ar inte mycket att gora at. Jag hoppas att ni har det bra och jag saknar er dar hemma :) KRAM!

Forsta snon!

Igar var det en skitdag. Idag ar det en bra dag :) MJ ar snallare, jag och Eve har umgatts med alla de andra utbytesstudenterna och gjort en valgorenhetsgrej for barn som lever i radsla genom att ge dem julklappar! Efter det sa kom vi hem och.. forsta snon kom! Wihoo, jag kanner mig som hemma! Jag och Eve tog nagra bilder :D

 


Min vackra skapelse och Eve :D

Valdigt lika!

Nastan som hemma igen ju :)


Varsta dagen hittills

Igar. Igar hade jag mitt forsta stora breakdown. Jag var sa jakla arg och ledsen att allt bara kandes meningslost. Det ar sjukt jobbigt att forsoka vara perfekt hela tiden, men det ar de krav jag har pa mig sjalv, tyvarr. Sa igar kom jag pa mig med att inte ge tid at mig sjalv alls och bara chilla och gora saker som JAG vill. Inte plugga, gora alla hushallssysslor, gora allt som alla andra vill och behover hjalp med, inte forsoka vara van med allt och alla hela tiden o.s.v. Sa nar MJ ville att vi skulle laga maten for en TREDJE gang denna vecka sa blev jag ratt irriterad. Jag ringde upp henne, eftersom hon jobbade och sa detta till Eve, och fragade varfor hon inte kunde laga maten (eftersom hon nastan aldrig gor det, men det sa jag inte) och paminde om att jag och Eve redan lagat mat tva ganger. Vet ni vad hon gor da? Hon sager "vet du vad..!?" skitforbannat och sa lagger hon pa luren pa mig. Dar, dar bagaren over. Jag gor sa jakla mycket i det har huset och blir sallan arg eller brakar om nagonting. Inte ens nar jag fragade om vi kunde aka till nagot storre nojesfalt under aret eftersom det ar en sak som jag skulle vilja gora har borta (det har ar det enda jag nagonsin fragat om att fa gora nagon gang under aret) och hon bara sa "nej, JAG gillar inte nojesfalt, sa jag kommer inte att skjutsa dig", borjade jag braka eller gora nagon stor grej av det. Men igar. Igar blev allt bara for mycket sa jag exploderade och tog en tva timmars lang promenad och ville verkligen inte ga hem igen, bara bort har ifran och hem till de jag alskar i Sverige. Grejen var att jag fick ett langt och argt sms som sa att "jag ber er inte om att gora mycket, sa jag tycker det ar dalig stil att ringa och fraga varfor ni maste laga mat en tredje gang bla bla bla.." nar jag egentligen bara ville veta om hon skulle jobba sent eller nagot och faktiskt hade en anledning till varfor hon inte kunde fixa kak (vilket hon inte hade, sa jag kande att hon ar val bara lat igen, vilket gjorde mig annu mer forbannad). Nar jag hade gatt och fatt ut mig all ilska kom jag hem och forklarade lugnt och javligt bestamt att hon faktiskt ber om for mycket fran oss. Vi gor i stort satt allt i det har huset samtidigt som vi far bra betyg och forsoker fa tid for vanner och till sist tid for oss sjalva. Det har aret handlar inte om att vara "au pair" och ta hand om ett hushall, det handlar om skolan och fa bra upplevelser och nya vanner! Till sist brast det och jag kunde bara inte sluta grata och fick en sadan sjuk hemlangtan. Da tror jag att hon kom pa sig sjalv och blev som en annan manniska, hundra ganger odmjkare och bad faktiskt till och med om ursakt. Jag fick till och med ringa Sebastian sa det gjorde jag och efter det sa kandes allt mycket battre. Det var inte en rolig dag igar maste jag saga, men jag visste att den dagen skulle komma.

Inte latt att vara utbytesstudent alla ganger. Kram pa er!

Upp och ner, ner och upp

Det ar sa det ar har borta! For det mesta ar allt bra, men vi far inte glomma alla sjuka regler som jag maste leva efter har borta och saknaden som tar over da och da. Stressen over skolan, frustrationen att inte kunna gora vad man vill.. det ar nagra negativa saker, absolut, men sedan sa finns det sa mycket positiva saker ocksa! Nya vanner, erfarenhet, roliga upplevelser (nar jag planerar saker 24 timmar fore vill saga), pro pa engelska, mer sjalvstandig.. Plus och minus, dalar och toppar.

Men vet ni vad?! :D En sjukt rolig sak kom i brevladan idag och jag ska skriva mer om det imorgon, for nu ska jag sova. I alla fall sa tror jag att mamma och pappa kommer att bli lite stolta over mig :) Nu ska jag ta min 5-minuters dusch, natti natti. KRAM :)

New Moon

Just ja, jag maste ju beratta om lordagen, det glomde jag bort! Det var jag, Eve, Daniel, Marwa, Gian Marco och John (nagra andra utbytesstudenter) som akte och kollade pa New Moon tillsammans. Det var kul, men filmen var ju inte sa jakla bra som alla sager.. Jag hade for hoga forvantningar tror jag plus att skadespelarna (i alla fall Kristen) faktiskt inte ar sa himla bra heller. T.ex. ler hon typ inte en enda gang under filmen och gor konstiga ljud varje gang hon kysser Robert, eh? Ni far
se for er sjalva och avgora om filmen nar upp till forvantningarna. 


Eww


Amerikaner ar galna; den har kalkonen kakade vi upp. Eller den fick bli rester de 5 senaste dagarna ocksa plus det finns fortfarande kvar delar av.. kalkonen.. Boris (vi dopte honom). Ville bara visa er lite typisk thanksgivingmat. Sugna?


Vill inte tillbaka till skolan

Usch! Idag var vi lediga eftersom vi hade en studiedag liknande dag och det var hur skont som helst, med tanke pa att vi inte fick nagot "hostlov". Detta blev en langhelg istallet med Thanksgiving. Jag vill verkligen inte tillbaka till alla prov och laxor, jag vill bara gora roliga grejer och umgas med vanner. Idag var jag och Eve over till varan kompis Samantha i hennes megahus och lirade Rockband och gosade med hennes megasota hundar. En utmarkt dag utan laxor och stress :)

Tank, nu ar det den sista november.. eller faktiskt den forsta december i Sverige! Snart ar det jul och nyar och efter det ar det snart var och sedan aker jag hem igen. Galet! Tiden gar ratt sa fort, aven fast det gar upp och ner med saknaden. Jag saknar verkligen familj, vanner och Sebastian varje dag, men forsoker tanka pa att jag kommer ju hem igen. Det galler att vara positiv. Nu maste jag kila, vi hors. KRAM :)


RSS 2.0