Forsta skoldagen

Whoa. Min nya skola ar STOR! Dagen borjade med att jag gick upp 05.30 och klev pa skolbussen 06.20. Runt cirka 07.15 var jag och Eve framme och klockan 07.25 borjade klasserna. Sa den forsta lektionen var inte riktigt en lektion, utan mer en informationsgrej. Alla "serinors" vars efternamn borjade pa bokstaven "O" fanns alltsa samlade i mitt klassrum. Skapligt borta jag kande mig i borjan av dagen! Som tur var erbjod sig folk att visa mig runt, haha annars skulle jag nog inte hittat! Den forsta riktiga lektionen var matlagningskursen. 5 minuters rast, sedan Engelska. 5 minuters rast, sedan US History. 5 minuters rast, "Studyhall" (ungefar som en haltimme, forutom att man maste jobba med laxor till exempel och man sitter i speciella klassrum som ar overvakade av larare). 5 minuters rast, sedan Tyska. 5 minuters rast, sedan spanska. Lunch, sedan Software Ap. Full rulle, inte ens tid att ga pa toa! Dessa femminutersraster alltsa. Jag var som lyckligtvis inte sarskilt ensam idag, eftersom folk hela tiden ville hjalpa till och veta vem jag var. Herre gud, vi fick laxa forsta dagen ocksa! Seriost, nar jag kom hem var jag sa trott att jag somnade i soffan! Forsta dagen.. Inte ett bra tecken, haha. Nej, jag far skriva mer sen, nu ska jag gora laxor.

Jag vill bara saga att tack for att ni laser min blogg och jag saknar er. Nu kommer bilden fran igar pa alla utbytesstudenter!


KRAM!

Glad igen

Haha, nu ar jag jatteglad och studsar lyckligt omkring har borta. Gissa varfor? Idag har jag pratat i telefon med mamma, pappa, Jacob och Sebastian! Det kandes hur bra som helst och det gav mig verkligen energi att fa prata med mina nara och kara. Jag fick aven reda pa att jag far ringa till farmor, farfar och mormor pa deras fodelsedagar, sa det var en rolig nyhet. Idag var jag och Eveliina pa ett AYUSA mote dar vi traffade andra utbytesstudenter i den har regionen. Ingen av dem ska ga pa samma skola som oss, men troligtvis kommer vi att fa se mer av dem pa lite olika AYUSA-resor och aktiviteter som kommer att aga rum lite da och da under aret.

Imorgon borjar skolan! Ih, jag ar faktiskt lite nervos. Troligtvis kommer inte jag och Eve hamna i samma klasser, eftersom lararna ogarna satter tva utbytesstudenter i samma klass (aven om vi tar samma kurser). Sa.. I am all by myself tomorrow. Gissa nar bussen plockar upp oss pa morgonen forresten? 06.26..! Det betyder att det bara ar att pallra sig upp 05.30 imorgon och alla andra underbara dagar i veckan. En utmaning kan nagra tycka, men i Sverige gick jag faktiskt upp 05.45 varje dag sa.. jag ar van. Haha, min kara syster dock.. Hon ar van vid att ga upp runt halv 8 varje skolmorgon, sa hon kommer att fa problem! Det jobbiga ar att vi absolut inte kan missa skolbussen, for da kommer vi inte till skolan och da far vi skolk. Skolk har har en helt annan betydelse an i Sverige och Finland. Har kan jag bli avstangd pa grund av det. En till galen sak ar att mobiltelefoner ar bannade i skolorna har! Kan ni tanka er?

I alla fall. Idag ar jag glad. Sebastian och jag pratade i en halvtimme om lite allt mojligt och efter det samtalet kande jag mig annu mer saker pa att han ar den jag vill vara med. Jag ar sa jakla kar i honom och kom igen, vi klarar det har! Det kommer att komma jobbiga perioder, men jag vill inget annat an att vara tillsammans med honom nar jag kommer hem igen. Karlek..:)

Vilken underbar familj och vilken underbar kille jag har OCH vilka underbara vanner jag har! Haha, vad lycklig jag ar. KRAM PA ER!

Forbannad!

Okej, nu ar jag faktiskt ganska arg. Imorgon ar det ju sondag, vilket betyder att jag kommer att fa skypa med familjen och Sebastian. Trodde jag.. Nej, Mama Jo's headspeakers fungerar tydligen inte; fick jag reda pa idag. Det betyder att jag maste ringa och det betyder att jag inte kommer att fa se mammas, pappas, Jacobs eller Sebastians ansikten pa ett bra tag. Det andra jag ar forbannad over ar att jag och Eve inte far kopa en webcam! Det vill saga att nar vi val kommer att skypa sa kommer visserligen vi se vara familjers ansikten, men tyvarr far inte vara familjer se oss. Varfor satta den dumma javla (ursakta) regeln? "De behover inte se er", var argumentet. Jassa. Sa Sebastian och vara familjer far alltsa lida annu mer?! Det ar inte rattvist.. Jag valde att aka och Sebastian som ar sa underbar accepterade det, aven fast det var jattesvart och nu ska han lida annu mer? Jag blir sa sjukt arg!

Nagot annat som jag ar arg over ar att jag inte kommer att fa aka och halsa pa min farbror Johan med familj, som bor har i USA, under aret. Till min graduation far de komma hit, men inget annat. "Du akte val inte hit for att traffa slaktingar?", var argumentet. Jag hade verkligen sett fram emot att kunna besoka mina kusiner och farbror med fru och enligt STS regler kunde jag gora det. Enligt AYUSA reglerna daremot (AYUSA ar utbytesorganisationen har borta).. Enligt dem far jag inte resa till nagon annan stat utan en vuxen i mitt sallskap och underskrift fran vardfamiljen, familjen i Sverige och AYUSA's kontaktperson har.

Okej, jag behovde skriva av mig.. Ser jattemycket fram emot att hora nagra kara roster i telefon imorgon! Jag saknar er allihopa<3 KRAM!

USA..


HAHA, folk aker helt seriost omkring i dessa fordon nar de handlar mat. WALL-E, nagon?

Shopping och matlagning

Igar och idag har jag och Eveliina lagat middag! Igar gjorde vi min pestopasta och idag Eves kycklingtacos. Tanka sig, bada matratterna smakade riktigt bra! Det var dock lite svart att skaffa ingredienser till ratterna eftersom alla svenska matord inte fanns pa engleska, men det ar bara att improvisera. Laga mat ar kul, ( tro inte att det bara ar jag som kommer sta i koket Sebastian!) om man ar tva :) Nasta vecka ska testa att laga svenska kottbullar! Haha, men ironiskt nog ar det Eve som kan receptet.. Tanka sig vad jag lar mig har borta.

Idag jobbade bade Mama Jo och Girard sa innan Girard akte till jobbet skjutsade han mig och syster till "the local mall". Han forklarade att den inte var den storsta och berattade att USA's nast storsta kopcenter faktiskt ligger i Philadelphia! Dit maste jag aka. I alla fall, "inte sa stor" var sjukt stort! Vi spenderade hela 7 timmar (!) dar och hittade ett stort H&M.. Blev nagra inkop och ooops; jag har redan kopt tre par skor. Eh, jag far nog skicka hem nagra i taget i lador om allt ska komma hem till Sverige igen. Rolig dag idag alltsa och jag och min syster kommer valdigt bra overens :)

For er som undrar om det bara ar jag och Eve som stadar: nej. Fast vi maste gora en ratt stor del.. Asch, det ar bara att bita ihop. Det ar lite smasmutsigt pa vissa stallen som behovs fraschas upp, sa vi tankte till och med ha en staddag nar de andra ar borta! Haha, jag har blivit lite handikappad av Rent Hus (mitt och Sebastians program).

Okej, nu ska jag skapa ett Skype account sa att jag kan ringa hem och till Sebastian pa sondag.. Jag vill ringa till vannerna med, men ingen annan har fatt gora det som bott har sa :( Men jag tanker pa er och saknar er! For er som inte vet sa far jag ringa hem tva ganger i manaden och till Sebbe en gang i manaden.. Livet ar hart ibland. Fast det finns inget jag kan gora och "snaaalla" fungerar verkligen inte, tro mig. Jag ska ta vara pa den tid jag far prata med mina karaste helt enkelt! Vi hors, KRAM :)

Weeds och religion

Haha, anledningen till varfor jag skriver det har ar for att ni ska fa en lite storre inblick om hur Mama Jo ar. Nar vi var hos hennes dotter Jessica sa ville de kolla pa serien Weeds och det ar ju ratt mycket ra humor i den serien. Vad jag menar ar att Mama Jo har mycket humor och tolerans om vad man kan skamta om, vilket ar skont! Hon ar heller inte sarskilt religios, sa inga kyrkbesok pa sondagar ;) Det ar faktiskt valdigt manga familjer som gar i kyrkan pa sondagar har och det finns till och med relgiosa skolor i Coatesville och Downingtown. Mama Jo jobbar pa en klinik och aker runt till skolor for att undervisa om sex och saker som har med amnet att gora, sa hon ar valdigt tolerant inom det omradet med. Det forekommer faktiskt till och med en hel del sexskamt har hemma! Det hade jag aldrig trott, haha. Okej, tillbaks till saken. Hon berattade igar att de flesta unga tjejer som kommer till henne for att gora graviditetstest ar tjejer fran de religiosa skolorna.. Eh, the lord really speaks to them! Som ni kanske forstar ger detta mig annu en gang intrycket av att USA ar dubbelmoralens land. What can I say :)

Forlat om det dyker upp manga engelska meningar nar jag skriver. Jag forsoker halla mig till svenskan, men nar man pratar engelska hela dagarna blir det latt att man borjar skriva pa engelska med. Jag drommer redan pa engelska! Haha och varje gang som jag laser nagot pa svenska borjar hjarnan automatiskt oversatta till engelska, tills jag kommer pa att "hey, det ar ju svenska for sjutton, jag behover inte oversatta!". Ja.. om det ar sa illa nu, undrar hur jag kommer lata nar jag har varit har i 10 manader! Forhoppningsvis inte som Victoria Silvstedt ;)

Ta hand om er och tack for att ni laser min blogg. KRAM! :)

Laga mat, stada och tvatta

Allt detta maste sjalvklart goras i ett hem. Nu ar det sahar att jag och Eve har lite hushallsarbete.. Tva ganger i veckan ska vi tvatta, tva ganger i veckan ska vi laga mat, en gang i veckan ska vi stada hela huset och en gang i veckan ar det soptomning. Helt okej tycker jag nu, men till en borjan blev bade jag och Eve lite smasura och tankte att vi ar val inga hushallerskor heller.. Jag far helt enkelt se detta som en ovning. Jag menar, nar jag flyttar hemifran maste jag ju gora allt det dar. Det jag tanker pa ar bara att de vuxna har ser ungdomar som barn, men samtidigt ska vi bete oss som vuxna. Det gar inte riktigt ihop. Ska vi bete oss som vuxna kan de val anda behandla oss som sa? Hmm. USA..

Jag maste bara saga att det ar jatteroligt att sa manga laser min blogg! Tack for att ni foljer mitt aventyr. Jag forsoker skriva varje dag och hittills har jag ju faktiskt lyckats! Vi far se hur det blir nar skolan borjar. Nu tankte jag lagga upp lite bilder igen :)


Fran quinceaneran! Overkill klanning?

Please don't make my face white, camera :(

Carito, jag, Michelle, Eve & Gabi

Downingtown West Highschool

West Side! Idag besokte jag och Eve skolan for forsta gangen. Den var helt otroligt stor, sa jag ar nastan 100% saker pa att jag kommer att tappa bort mig minst 20 ganger den forsta veckan. Stackars er svenskar som redan har borjat skolan.. jag har en vecka sommarlov till! Eller ni kanske borjar imorgon. Oh och lillebror ska borja gymnasiet och det missar jag! Jag far onska honom lycka till harifran, sa: Lycka till med KSK Jacob. :) En till sak som jag missar ar ett ar med min kara GP-klass.. Det kanns riktigt trakigt, for jag trivdes sa jakla bra i GP! Jag saknar er tjejer..

Sa det jag egentligen skulle skriva om var ju min nya skola. Idag fick vi fylla i vilka kurser som vi kommer att ha under aret. Det ar tydligen inte riktigt samma upplagg som i Sverige det har med scheman och raster med mera! Mandag=A, tisdag=B, onsdag=C och sa vidare anda till nasta mandag som ar lika med F. Da borjar A pa tisdagen istallet. Konstigt, jag har inte riktigt forstatt varfor det ar sa an. 6 dagars veckor, ungefar. Nej, jag far beratta mer om skolan nar jag har gatt i den ett tag! Kul ska det bli i alla fall :)

Nu ska jag och Eveliina ha lite danstavling pa Wii. Mama Jo jobbar idag och Girard borjar jobba pa onsdag, sa vi far se vad jag och min syster hittar pa da! Vi hors, KRAM :)

<3


Sweet 15

Idag har jag alltsa upplevt en sa kallad quinceanera! Det var mycket spanska, musik och mat inblandat. Tjejen som fyllde 15 hade pa sig en stor prinsessklanning och allt var ganska overkill, haha! Annu en gang fick jag tillfalle att ova min spanska och de spansktalande sa faktiskt att den var bra! Kan man tanka sig, haha. Under kvallen fick jag reda pa en trakig sak dock.. Den 29 oktober (aka min fodelsedag) ska Mama Jo och Jessica aka till Bahamas! PA MIN FODELSEDAG AKER DE TILL BAHAMAS! Sjalvklart visste de inte att min fodelsedag var den dagen, men jag menar.. jag fyller 18. Det ar ju jattestort i Sverige! Haha, jag forsokte smora in mig och sa att en Bahamasresa ar en valdigt bra fodelsedagspresent, men det funkade inte riktigt ;). Vi far se vad som hander, men jag blev lite smaledsen faktiskt! Usch, det var en 25arig latino som fragade Mama Jo om min relationsstatus ocksa. Da kandes det riktigt bra nar hon forklarade att jag var upptagen med en svenne och att jag bara var 17! Slisk, slisk.

Imorgon ska vi aka till skolan for att skriva in vara kurser och sa ska vi ga pa nagon sorts visning for alla nya elever. Idag ar den sista dagen som ecuadorerna kommer att vara har forresten och jag kommer faktiskt sakna tjejernas sallskap, men dock inte all vantan som jag och Eveliina fatt utsta under veckan.

Nu har vi varit har i 9 dagar och jag maste saga att jag redan vant mig! Det ar jatteskont och roligt att ha en syster och van som gar igenom samma saker som jag gor.. Jag tror att allt skulle ha varit mycket jobbigare om jag varit sjalv. Jag saknar Sverige och min familj, mina vanner och Sebastian valdigt mycket, men jag vet att de kommer att finnas kvar nar jag kommer hem :') Forhoppningsvis!

KRAM!:)

Annorlunda

Don't drink & drive
I Sverige kor trafikskolorna stenhart pa att man inte ska dricka nagonting innan man kor bil. Inte ens en ol till maten! Sa darfor blev jag chockad nar vi var hemma hos Jessica den forsta gangen med ecuadorerna. Alla tog en ol forutom Mama Jo och vi hade tva bilar. Jag blev helt forvirrad och fragade vem som skulle kora den andra bilen. Da svarade en glad ecuador (som hade en ol i handen) att han skulle kora. Jag blev helt hysterisk och sa hur harda reglerna var i Sverige och da kollade alla pa mig som om jag var dum i huvudet. "Nagra ol till maten innan man aker ar helt okej har och tja.. du kan ju alltid ga hem om du inte vill aka?" Det var 2 mil hem. Jag visste inte vad jag skulle saga! Jag var chockad! Haha, alla andra tyckte att jag var knapp. Jag akte med Mama Jo den kvallen.

Love
Ni kanske vet att jag har valdigt strikta regler kring hur mycket jag far kontakta Sebastian? Skype 30 minuter en gang i manaden och sedan bara mejl och brev. Idag ville jag veta orsaken varfor reglerna var sa himla harda kring just detta, sa jag fragade. Svaret var ungefar "varfor ville du bli en utbytesstudent?", ungefar som att "hey, om inte detta duger sa ak hem". Da stallde jag fragan "men om du var i min situation, vad skulle du gora? Om du hade en pojkvan som allt kandes ratt med, som du varit tillsammans med i 2 ar, men fortfarande ville vara utbytesstudent, vad skulle du gora?" Jag stallde fragan snallt, bara for att jag var nyfiken pa svaret. Diskutera och fraga om andras asikter, kallas det. Svaret var "vill du verkligen veta? Jag tycker inte att man kan saga att man alskar nagon nar man bara ar 17 ar gammal. Foralskelser kommer och gar. Vill inte du prova pa en massa och fa erfarenheter forst?" Dar kom det. Det svara for mig har ar att man blir behandlad som ett barn, tills man ar 21.. De tar en inte riktigt pa allvar. Men sen sa hon ocksa att hon respekterar mitt och Sebastians forhallande och att alla far ha sina asikter, bara att det ar svart att andra pa hennes. Jag svarade att nej, jag ar inte intresserad av att traffa andra, for mina kanslor ar jattestarka for min pojkvan! Hehe, sa efter dessa 10 manader, nar jag och Sebastian fortfarande ar tillsammans (naivt kanske, men jag vill faktiskt inget annat) kommer det kannas skont att kunna saga "In your face" ;).

Prova pa nagonting nytt

Idag har vi mest varit i huset.. Spelat en hel del Wii (jag ar besatt), spelat en hel del kort, lagat brownies och fruktsallad. Sa idag var en ganska lugn dag! Just ja, imorse akte jag och Girard till posten for att antligen posta mitt brev som jag skrev till Sebastian och for att kopa nagra internationella frimarken. De kostade en hel USD styck! Ih.. Nu ska jag, Eveliina, Carito, Gabi och Michelle (denna tjej blev kar i min bror efter att ha sett en bild pa honom) aka till Jessica, d.v.s. Mama Jo's dotter. Vi ska ha filmkvall! Det blir sakert mysigt :)

Jag och Eve har gjort en sak till idag.. Vi har valt vilka kurser vi ska ta nar ni borjar skolan igen! Jag ska prova pa en matlagningskurs, "computerart", nagon bildkurs, spanska, tyska, fitness, engelska och historia. Det var sakert mer saker, men jag kommer inte pa dem nu. Engelska och historia ar obligatoriska amnen, men jag tror att det kommer att ga bra. Hehe, alla jag pratat med rekommenderar koren, men jag ar ingen utmarkt sangare precis. De sager att man far aka pa en massa resor och gora mycket roliga grejer och att man faktiskt inte behover vara sarskilt bra pa att sjunga. Vi far se vad som hander.

Imorgon ska vi alla aka till en quinceanera, vilket ar ungefar samma sak som ett  "sweet 16" party, forutom att man ar 15 och spansktalande. Det blir spannande, sa jag ska forsoka lagga upp lite bilder. Nej, nu ska vi aka till Jessica och vi ska tydligen sova over dar ocksa! Vi hors imorgon och tack for att ni laser och kommenterar min blogg. Jag saknar er allihop!
KRAM! :)

New Jersey

Idag har vi gjort en hel del roliga saker! Jag maste dock borja med att beratta om morgonen. Hm.. Mama Jo har strangt forklarat for mig och Eveliina att vi maste meddela vart vi ska, nar och med vilka varje gang vi har planer MINST 24 timmar fore. Inget spontant ar har alltsa. Sa nar vi fick det forklarat for oss att det ar jatteviktigt forvantade vi oss detsamma tillbaka! En sjalvklarhet, tycker jag, om vi som familj ska gora nagot nagonstans. Okej, inte 24 timmar innan kanske, men i alla fall innan vi gar och lagger oss. Sa igar bestamdes det att vi skulle aka fran huset klockan 8.30. Eftersom att vi vet hur dessa ecuadorer ar betydde det ungefar: ga upp runt 8.00. Sa det gjorde jag och Eveliina. Vi blev klara till kvart i 9 och sitter och vantar i koket, men det ar helt tomt! Efter en kvart kommer en nyvaken Carito (aldsta tjejen som varit utbytesstudent har) upp i koket och undrar varfor vi redan ar klara.. Eh? Tydligen hade de alltsa bestamt att vi skulle aka 10.30 istallet, utan att saga nagonting till oss.. Hm, irriterande? Svar ja. Resten av dagen blev valdigt lyckad i alla fall :) Vi akte till New Jersey och Philadelphia! Och gissa vart vi at varan middag? At the Hard Rock Cafe! For er som inte vet ar det Mama Jo's favoritrestaurang. Sa detta var i Philadelphia. I New Jersey besokte vi ett stort akvarium! Det var jattetrevligt, men lite svart att hitta varandra eftersom jag och Eve inte far ha mobiler.. Dubbla budskap igen; Mama Jo sa har om dagen att hon undrade hur folk levde utan mobiler forr i tiden. HMMM!

Tro inte att jag tar detta jatteallvarligt, for de ar valdigt snalla manniskor. Jag ska forsoka ladda upp lite bilder idag igen!
                                       Mitt forsta besok pa ett Hard Rock Cafe!

Hela ganget, forutom jag da. For er som undrar hur lange folket fran Ecuador ska stanna sa sager jag tills pa sondag eller mandag.. Man vet aldrig med dessa rackare. HAHA nej forlat.

Lite bilder fran akvariumet :) jag gillar pingusarna!
EVE & JAG (mitt ansikte tycks alltid bi vitt pa bilder med blixt)

Nej, ta hand om er nu :) Jag saknar er. KRAM!

& Sebastian; jag alskar dig<3

Bilder, yay!

Sa antligen fick jag tid att ladda upp nagra bilder! :D

              
Den har bilden visar att ALLT i               & Har bor jag! Mitt rum ar bakom fonstret
USA ar storre. Gissa vilket schampo      langst till hoger :)
som kommer fran Sverige?
           
Tihi, det har ar puggisen Cinderella,                     EVELIINA, min kara
hon kallas Cinder och ar en valdigt                syster! Kul att ha en syster,
snall och lugn vovve! (Tack och lov)                men jag saknar dig Jacob.    

  
Syster och jag! :D

& nu dog min kamera sa fler bilder far ni nagon annan dag.
 Take care!

Planering..

Idag skulle vi alltsa aka till ett helikoptermuseum, men tydligen ar folket fran Ecuador valdigt lika dominikaner! Familjen Oberg forstar nog vad jag menar med detta, men jag ska forklara for er andra ocksa. Nar jag bodde i Dominikanska Republiken sa upptackte vi att tid och planering inte hade samma betydelse for dominikanerna som hemma i Sverige! Sa det ar alltsa samma sak med dessa ecuadorer. De ar jattesnalla och sota ska ni veta, sa jag har blivit kompis med hela bunten nu, men.. Idag skulle vi gora en massa saker, men tja.. Ecuadorerna skulle bara handla lite forst. Det tog 4 timmar. 4 TIMMAR! Haha, sa jag, Eveliina och Girard tog en cykeltur istallet och kollade pa film. Inga helikoptrar idag alltsa! Nu ar Maribelle, en Puerto Ricansk (?) kvinna har ocksa, sa vi har en stor kulturblanding i huset for tillfallet! Vi kakade nyss typisk mat fran Puerto Rico och det paminde valdigt mycket om dominikansk mat. Valdigt gott, plus att det ar skont med lite omvaxling fran den amerikanska maten.

Ni kanske undrar hur min vardmamma och vardpappa ar forresten? Girard ar 61ar gammal och valdigt snall! Jag kan verkligen inte se honom arg, han ar som en gullig morfar som alltid vill allas basta. Jolean ar 48 ar gammal (fick jag reda pa igar..) och hon fick hennes forsta barn nar hon var 15! Hon ar valdigt skamtsam och latt att prata med, samtidigt som hon har valdigt starka asikter. Det kanns som en valdigt bra familj, men inte battre an min underbara familj hemma i Sverige! :)

Idag ar det den 20, vilket betyder att jag och Sebastian firar 25 manader tillsammans! Som jag skrev igar forresten.. I alla fall, 25 manader och det lar bli manga fler<3 Jag ma vara pa andra sidan jorden, men jag alskar honom minst lika mycket.

Tack igen for att ni laser min blogg, nu ska jag svara pa lite mejl! KRAM :)

Handelserik dag

Ja, idag har vi faktiskt gjort ganska sa mycket! Forst akte vi ivag och shoppade (sjalvklart ar de 7 ecuadorerna med hela tiden), sedan kakade vi pa ett snabbmatsstalle (jag tog sallad, haha), sedan akte vi och shoppade annu mer, akte till ett tagmuseum och sedan akte vi hem till Mama Jo's dotter Jessica for att kaka pizza. Ih, tjejerna fran Ecuador sager hela tiden att Mama Jo's mal ar att fa alla utbytesstudenter att ga upp 5 kilo minst, haha sjalvklart pa skoj, men nastan alla som har varit har har gatt upp i vikt! Eh, detta kanns inte sa jattebra, sa Eveliina och jag har bestamt oss for att laga sallad eller nagot liknande pa vara matdagar och ga ut och ga eller cykla sa fort vi far tid over! Vi far se om jag kommer hem som en boll eller inte.

Imorgon ska vi aka och kolla pa ett helikoptermuseum och sedan far vi se vad som hander. Troligtvis maste jag och Eveliina lara oss hur man hanterar tvattmaskinen ocksa, for vi far en dag i veckan var da vi kan tvatta vara klader. Vi far se hur det gar! Nagot annat som ar jobbigt ar att den har datorn som vi far anvanda ar den langsammaste i varlden! Det tar 10 minuter for den att starta och typ 5 minuter till for att oppna internet.. Det ar skumt att vi har en sa dalig dator nar Mama Jo har tva stycken sjalv! Snabba, nya datorer! Grr.. Men tydligen far vi inte anvanda dem for att de forna utbytesstudenterna laddade ner grejer o pajade hela 4 datorer sa.. Hon litar inte pa nagon nu. Aven fast jag ar duktig :(
Imorgon ar det den 20e ocksa.. vilket betyder att jag och Sebastian har varit tillsammans i 25 hela manader! Det kanns sa himla bra. Jag blir bara sakrare och sakrare pa att vi kommer klara av de har 10 manderna ifran varandra, aven fast det kommer att kannas hart ibland. Han ar ju "the love of my life"! Haha, engelskan igen.. Forlat.

Nu maste jag sluta, men ni far ha det sa jattebra allihopa och jag tanker pa er! Tack for kommentarer och tack for att ni laser min blogg :) KRAM!

Ecuador (?)

Ja, det ar faktiskt sahar att huset ar fullt med folk fran Ecuador just nu! Tva av dem har varit utbytesstudenter har forut, sa de har tipsat mig och Eveliina om lite grejer.. typ som att nar de bodde har gomde de sina mobiler! Ey, det gor jag och Eveliina ocksa. Vi kunde bara inte lamna mobilerna hemma, sa de ligger gomda i vara rum och INGEN ska nagonsin fa reda pa detta, for da tas dem ifran oss pa en gang. Galet? Ja. Ni svenskar far alltsa reda pa detta nu och jag hoppas att ingen tjallar ;) idag har vi varit och kopt skor och lite grejer "in the local mall". Eh, jag har redan glomt lite svenska. Tro det eller ej! Bloggen ar alltsa nyttig for mig, for mer svenska an sa har blir det nog inte. Trots att jag saknar vara sista fina bokstaver.

Idag har jag fatt beratta for tjejerna fran Ecuador om Sebastian. Dem fragade pa en gang om jag var orolig for att han skulle vara otrogen mot mig nar jag ar borta, men jag svarade bara att nej.. det ar jag inte. 2 ar av den starkaste karleken liksom, otrohet finns inte ens pa kartan. Sa efter att de hade fragat det sa fragade dem vad jag skulle gora om nagon "sot" kille skulle bjuda ut mig och da svarade jag att jag skulle saga till killen att jag har en MYCKET snyggare och battre kille hemma, sa sorry :) haha, det kandes bra.

Imorgon ska jag och Eveliina ut pa en cykeltur tror jag.. sen sa vet jag inte vad vi ska gora. Oh, en sak till som hande idag forresten var att vi at frukost pa ett stalla tillsammans. "Willie's" hette det. Sa det var min forsta riktiga amerikanska frukost, yay! Folket fran Ecuador ska stanna en vecka ungefar och pa mandag ska jag och Eveliina aka till Downingtown West Highschool och valja kurser! Vi far se vad det blir av det:)

I alla fall.. jag saknar allihopa och ni betyder jattemycket for mig. Ta hand om er i Sverige, sa hors vi nagon gang imorgon! KRAM :)

PS. Bloggarna till tjejerna jag motte pa planet: www.endelawaretid.blogg.se & www.ellinoriflorida.blogg.se


Stor, storre, USA

Hej allihopa! Idag har jag och Evelina akt med Jolean (aka Mama Jo) for att registrera oss i den nya skolan! Skolan borjar 31 augusti forresten, sa vi har tva veckor pa oss att gora lite vad vi vill. Haha, som idag.. jag och Eveliina har spelat Wii halva dagen typ. OCH sa har vi varit och handlat samt tagit en laaang promenad i hettan. Namnde jag att det ar typ 30 grader har tills typ oktober? I alla fall. Nar vi handlade sa slog det mig att allt ar sa jakla stort i USA! Verkligen, jag ska lagga upp nagra bilder senare sa att ni forstar vad jag menar. ALLT ar megastort! Nar jag bad om en Medium Sprite fick jag en som var typ supersize i Sverige! Eh, jag maste harmed bestalla barnportioner. Nagot annat som ar stort ar manniskorna.. Whoa. Nastan alla som jag sett ar overviktiga. Typ 80% av alla jag mott! Det ar helt sjukt.. Plus att det ar overflod med snabbmat och godis vart man an vander sig. Haha, sa jag och Eveliina ska laga sallad pa vara matdagar typ;)

Anpassningen gar battre nu och jag ar kompis med familjen och Eveliina.. men jag saknar fortfarande Sverige och alla vanner, familjen och Sebastian. Nu har jag satt upp bilder pa klassen, Sebastian, Elin, mamma, pappa, Jacob och lite smapapper med stor betydelse som sotnosen Sebastian skrev till mig innan jag akte! Sa nu kan jag saga godnatt till dem varje kvall<3

Jag ska verkligen forsoka lagga in bilder sa fort jag kan, men vi hors imorgon i alla fall! Ha det underbart, jag saknar er.

Hejda Sverige; Hej USA

Okej, som ni kanske forstar sa finns inte vara kara sista bokstaver. Eh, detta tankte jag faktiskt inte pa, men ni far sta ut med att det ser ut sahar. Nu sitter jag alltsa i ett hus pa Romansville Road utanfor Philadelphia och skriver.. Eftersom det har hant sa mycket sedan jag skrev sist sa tanker jag gora en lista, step by step.
Avskedet:
Klockan 1 pa fredag (lunchtid) vaknar jag upp med Sebastian liggandes bredvid mig alldeles sot och fin, som vanligt. Utan somn gar hela dagen och klockan halv 4 pa lordagnatt aker jag, mamma, pappa, Jacob och Sebastian till Arlanda. Nar vi kommer fram gar allt sa jakla fort. Vi kramas och jag kanner att jag verkligen inte vill lamna dem och vi hittar de andra STS-eleverna som ska aka till USA. Plotsligt ar det dags att ga ifran familjen och Sebbe, alltsa kramas hejda pa riktigt, ni vet.. den sista gangen. Pa ett ar.. Tararna kommer och vill inte sluta och ratt som det ar star jag i kon dar inte familjen och Sebastian far komma in. That was it. Hejda alskade familj och hejda alskade Sebastian..<3
Resan:
Nar jag star i kon och grater kollar nagra andra tjejer som har tarar i ogonen medlidande pa mig. Jag blir van med nagra av dem, sa jag har sallskap pa resan och tiden gar ganska fort! Forst aker vi till London (dar traffas jag och Evelina, finskan) och sedan till Chicago (sa jag att det ar en av varldens storsta flygplatser?) och allt fungerar kanonbra. Verkligen inget strul over huvud taget! Full av forvantningar.. Jag har fortfarande inte sovit sedan jag vaknade pa fredagen och nu ar klockan lordagkvall svensk tid. I Chicago splittras gruppen upp och jag och nagra andra satter oss pa planet till Philadelphia. Vi kommer fram nar klockan ar ungefar 3 pa natten i Sverige. Fortfarande ingen somn. Nar jag och Evelina gar av flyget star dem dar: The Hemminger's.
Det nya:
Vi valkomnas med kramar och de har blommor och skyltar med vara namn pa och det marks att de gjort det har forut. 18 utbytesstudenter har de ju haft! Det ar Jolean, Girard, Joleans tva barn och den enes fastmo som star dar och valkomnar oss. Vi aker i en minivan i ungefar en timme och wops, sa var vi framme! Och,.. jag hade aningen for hoga forvantningar. Det forsta som slar mig ar att huset ar ratt sunkigt och att rummen inte alls ar som jag forvantat. Eh, svara avsked, for hoga forvantningar!? Jag bryter nastan ihop.
Idag:
Idag har jag anpassat mig och borjat insupa(ja, men vad heter det da) allt nytt. Nu kanns allt mycket battre och jag Evelina borjar bli vanner. Tyvarr sa ar reglerna jattestranga och vissa saker ar bara skumma.. som till exempel:
1. Duscha i 5 minuter max
2. Nar skolan borjar gar skolbussen kl halv 7
3. Datorn far jag bara anvanda 30min/dag
4. Ringa hem far jag bara gora en gang varannan vecka
5. Prata med Sebastian far jag bara gora en gang i manaden, via Skype
6. And so on..

Nu far jag inte sitta har langre, men jag maste bara saga att jag ska lagga upp adressen till tva av tjejerna (som jag blev kompis med under resan)s bloggar sa fort jag far chansa att skriva nasta gang. Sedan maste jag saga att jag verkligen alskar Sverige och mina vanner, min familj och Sebastian. Tack for att ni finns och jag saknar er.

Har det sa bra nu! Kommentera garna och tack till dem som redan lagt en liten kommentar:)

En dag kvar

Jag kan inte riktigt förstå det själv. Idag är den sista dagen som jag befinner mig i Sverige på 10 hela månader! Det känns.. overkligt. Igår hann jag med att göra många grejer i alla fall! Dagen började med att jag, mamma och broder Jacob åkte in till Västerås för lite ärenden. Vi köpte en resväska, några sista smågrejer som hygienprylar, smink och liknande, en tröja och tog ut lite US$. Efter det käkade vi på min favorit restaurang i hela världen; Spicy Hot! Jag fick också tillfälle att krama Elin hejdå :'( Kommer verkligen sakna min bästa vän! Efter Västerås bar det vidare till Sala där jag åkte till sjukhuset.. Så jäkla typiskt att få urinvägsinfektion 2 dagar innan man ska åka. Hm, man kanske kan säga att det var tur i oturen att jag fick det i Sverige. Skulle ju vara lite olägligt att få det på planet? Så i alla fall, efter sjukhuset och ett besök på Apoteket träffade jag Linn, Pernilla, Malin och Sandra! Vi tog en fika och kramades hejdå MÅNGA gånger, men det känns fortfarande inte tillräckligt. Usch vad jag kommer att sakna dem! Träffade Amanda och Micis också, så passade på att kramas då också. Det känns skönt att ha kramat så många hejdå nu i alla fall. Sorligt dock..

Idag kommer familjen Andersson och ska säga hejdå till mig, men jag behåller världens sötaste tills vi står på Arlanda. Vet inte hur jag kommer att reagera. Jag, Sebastian och Arlanda. Det kommer absolut att bli det sorgligaste avskedet i mitt liv. Det känns som en filmscen. Han är killen i mitt liv och jag vill inget annat än att fortfarande vara tillsammans med honom efter den här resan. Det kommer att bli jättejobbigt att inte få kyssa, krama och vara med honom på 10 månader. Jag tror ni förstår.. Vi ska göra allt för att det här ska hålla<3

SYTYCD

Jag måste bara säga att "So you think you can dance" är mitt absoluta favoritprogram! Det är helt underbart att kolla på och det ger mig alltid värsta feel-good känslan. Haha, det enda negativa är att man blir så trött på sig själv för att man inte kan dansa själv ;) OCH! Buhu, i USA kan jag ju inte följa programmet längre! Där har ju redan alla avsnitt visats, så ja.. gud vad frustrerande.

Packa, packa

Yes, idag har jag hunnit med att packa, vara med Sebbe, vara med och säga hejdå till Jocke, läsa igenom typ hundra så kallade "viktig-papper" och planera veckan. Det är KAOS i mitt huvud just nu! Imorgon ska jag åka till Västerås med familjen för att köpa en resväska, några böcker, hygienprylar och ta ut en del US$. När vi väl är där ska jag säga hejdå till min kära bästa vän Elin som jag kommer sakna väldigt mycket och sedan efter Västerås ska vi åka till Sala för några ärenden och när vi väl är där ska jag krama Linn, Pernilla och Malin hejdå. Usch, vad jag kommer att sakna alla! Sedan efter det så ska Sebbe komma till mig och så ska jag packa lite till. Oh, jag kommer verkligen få "Sebastianabstinens" där borta. Han betyder verkligen världen för mig<3

Så här ser det ut överallt i mitt rum just nu!




Och linnet fick jag av Linn, Malin och Pernilla
när vi hade myskväll i fredags:) Vi fyra på bild,
hur gulligt som helst:)

Veckan före

Så idag är det alltså tisdag.. Det betyder att det är ungefär 3 dagar kvar tills jag åker! Panik!? Måste hinna göra mycket dessa 3 dagar känner jag. Vara med alla kompisar, Sebastian, familjen, packa, packa och packa lite till. Liksom, packa för ett helt år är ingen lätt uppgift!

Just nu ligger Sebbe här och ser söt ut medan jag skriver och vi kom nyss hem från min andra kryssning den här sommaren. Det var familjen Andersson som bjöd med mig och Micis på en Birka Paradise kryssning och det var hur kul som helst! Fick en ny kamera precis innan så passade på att ta en massa bilder;)

HELA GÄNGET


Agnetha & Älskling                                 Mandy & Roger        
             

Micis                                            & jag








& sen en bild på mig och världens finaste kille:)

Ny blogg, nytt land!

Hej! Det är alltså den här bloggen som ni gärna får följa under mitt år i USA. Om ni inte visste det så ska jag bo hos en värdfamilj i Philadelphia i nästan ett år tillsammans med en annan utbytesstudent; finskan Evelina. Kommer tyvärr inte få ta med mig dator eller mobil, så ska verkligen försöka skriva blogg på den datatid jag får där borta. Eh, vilket förresten bara är 30 min per dag (!) så vi får se hur det går med uppdatering. Jag ska göra mitt bästa:).

Idag är det bara 6 dagar kvar tills jag åker och det känns helt otroligt. Jättespännande, läskigt, sorgligt och roligt på samma gång.. En del av mig vill inte förstå att det är så nära nu. Jag menar för ett halvår sedan, då var det ju liksom.. ett halvår kvar! Nu är det knappt en vecka! Den här sommaren har förresten varit helt underbar. Har varit mycket med Sebastian, kompisar och familj och varit på Peace&Love, kryssning (åker på en till imorgon), fester, massvis med bios och så har jag ju jobbat hela juli också. Så man kan ju säga att jag hunnit med en hel del i sommar, vilket känns skönt. Ni kanske undrar vad som kommer att bli svårast med det här äventyret förresten? Känner ni mig vet ni nog redan. Jag kan göra en liten lista:
1. Sebastian
- Vi firade 2 underbara år ihop för några veckor sedan och allt känns helt perfekt med honom. Det absolut svåraste som inte kommer att gå att jämföras med någonting annat är såklart att vara borta från honom 10 månader.. Det underbara med det hela är i alla fall att vi är så säkra på varandra och att vi säger att vi verkligen tänker klara det här, för det tänker vi verkligen! Dock kommer saknaden vara enorm och det kommer självklart kännas riktigt tufft ibland, men försöker hela tiden tänka på hur underbart det kommer kännas att kunna säga att: Vi klarade det!
2. Familj & Vänner
- Eftersom de just är min familj och mina vänner så kommer de förhoppningsvis och troligtvis finnas kvar för mig när jag kommer hem, vilket gör det hela lite lättare. Självklart kommer man att sakna dem också och jag vet att det kommer att bli jobbigt ibland. Tänk julafton till exempel: utan familjen! Eh, helt fel och helt.. ja, ni förstår.
3. Anpassning
- Nytt land, ny familj, nya regler (hårda och för en svensk rätt absurda regler), ny skola, nytt språk.. ja, behöver jag säga mer?

Nej, detta får vara allt för ett första inlägg! Jag hoppas ni kan ta er tid att läsa och gärna lämna någon kommentar. Annars finns jag ju på Facebook och MSN, för telefonen får jag bara använda en gång varannan vecka! Hej så länge:)

RSS 2.0